HABERLER

Filli Boya'dan renk ölçer
       Boya sektöründe ilklere imza atan Filli Boya, ColorExpress renklendirme sistemine eklediği “Filli Boya Renk Ölçer" yeni bir dönem başlatıyor. Bu özel sistemle istenilen renk tonunu tanımlamak ve tüm renkleri elde etmek mümkün. ColorExpress Kişiye Özel Renk Üretimi ile; ister bir litre ister yüz litre olsun, istenilen renk, ton ve miktarda boya, Filli Boya'nın Renklendirme Merkezleri'nde kişiye özel olarak hazırlanıyor.
 

ÜRÜN ARAMA

Bulunduğunuz Yer:  Anasayfa arrow Haberler arrow Son Haberler arrow AYIN ÜRÜNÜ / Caparol Astarix
AYIN ÜRÜNÜ / Caparol Astarix Yazdır E-posta

CAPAROL ASTARIX

ÇOK AMAÇLI SENTETİK YÜZEY ASTARI

ZOR YÜZEYLERE KOLAY ÇÖZÜM

Caparol Astarix, standart boyaların çinko (galvaniz), sert PVC, demir-çelik, ahşap, bakır ve alüminyum gibi zor yüzeylere yapışması için geliştirilmiş, alkid reçine esaslı, mükemmel yapışma özelliğine sahip, hızlı kuruyan, ipeksi mat parlaklıkta, benzersiz bir astardır.

Zor boya tutan yüzeyler için çok dayanıklı bir çözümdür: Yapısı nedeniyle zor boya tutan yüzeyler üzerine yapılan boyalar zaman içinde, tutunamaz ve soyulurlar. Yüzeyi kirlenmiş veya rengini değiştirmek istediğiniz PVC veya alüminyum doğramalarınızı, garaj kapılarınızı, su giderlerini Caparol Astarix sayesinde kolayca boyayabilirsiniz.
Üzerine su veya solvent bazlı boya uygulanabilir: Astar uygulamasından 3-4 saat sonra dileğiniz su bazlı veya solvent bazlı bir boyayı uygulayabilirsiniz.
Zamanla kabarma, dökülme yapmaz: Mükemmel formulu ile en zor yüzeylere bile tutunabilen Astarix, son kat boya için en uygun zemin hazırlığını sağlar.
Çabuk Kurur: Sürüldükten 45 dk. sonra dokunma kurumasına ulaşır, 3-4 saat sonra da üstü boyanabilir.
Zor hava koşullarına karşı dirençlidir: Zor hava şartlarına ve selülozik incelticilere karşı dirençlidir.
Demir - Çelik yüzeyler için korozyona karşı güçlendirilmiştir.
Kurşun ve aromat içermez: İnsan sağlığına ciddi boyutlarda zarar verebilen (kanser, sinir sistemi problemleri, düşük riski vb.) aromat (aromatik solvent-koku) ve kurşun hammaddelerini içermez.
UYGULAMA ÖNCESİ ALT ZEMİN HAZIRLIKLARI
Ahşap üzerine uygulama yapılacaksa: Eğer yüzeylerde reçine ve budak varsa selülozik tiner ile temizlenmeli, daha sonra yüzey zımparalanmalıdır. Ham ahşap yüzeylere Astarix’ten önce emprenye yapılması önerilir. Uygulamada sert ağaçlar için ağaçtaki nem oranı, ortalama %12'yi, yumuşak ağaçlar içinse %15'i geçmemelidir.
Çinko (Galvaniz) - Sert PVC - Alüminyum - Bakır üzerine uygulama yapılacaksa: PVC yüzeylerde zımpara yapılması gereklidir. Diğer yüzeylerde ise yüzeyin durumuna bağlı olarak zımpara yapılmalıdır. Daha sonra yüzey toz, kir ve yağ tabakasından arındırılmalıdır. Dış cephelerdeki çinko yüzeylere 2 kat Astarix uygulanması önerilir.
Demir ve çelik üzerine uygulama yapılacaksa: Uygulama yapılacak yüzeyler üzerindeki her türlü yağ, kir, pas ve kendini taşımayan eski boya kalıntıları temizlenmelidir. İç cephelerdeki uygulamalarda tek kat, dış cephelerde ise 2 kat Astarix uygulanması önerilir.

UYGULAMA ŞEKLİ
Gerekli yüzey hazırlıkları yapıldıktan sonra kullanılacak uygulama aletine göre ürün inceltilmelidir. Dış cephelerdeki yüzeylerde 2 kat, iç cephelerdeki yüzeylerde ise tek kat uygulama önerilir. Ürünün uygulaması için yüzey ve hava sıcaklığı minimum 5 C°, sıcaklık aralığının ise 10-25 C° olması önerilir. Bağıl nemde %80 düşük olmalıdır.

İNCELTME
Fırça ve rulo uygulamalarında maksimum %5 oranında Caparol Sentetik Tiner D ile inceltilebilir. Yüksek basınçta pistole uygulaması için
%5-15 oranında Caparol Sentetik Tiner D ile inceltilip 3-4 bar basınçta uygulanabilir.

PİSTOLE UYGULAMASI İÇİN UYARILAR

SARFİYAT
Tek katta 1 lt ile
10-11 m2 yüzey astarlanabilir. Kesin sarfiyat için kontrollü yapılmalıdır.

KURUMA SÜRESİ
(20 C°, %65 bağıl nemde)
Dokunma kuruması: 45 dk.
Tam kuruma: 3-4 saat

DEPOLAMA
Ağzı iyice kapalı olarak, orijinal ambalajında serin yerde depolayınız.
TS 11651’e uygundur. Sınıf 1

GÜVENLİK UYARILARI
S2: Çocuklardan uzak tutunuz.
S3/7/9: Ambalajında kapalı olarak, serin ve iyi havalandırılmış yerde muhafaza ediniz.
S13: Yiyecek ve içeceklerden uzak tutunuz.
S16: Çalışırken sigara içmeyiniz, alev alacak yerlerden uzak tutunuz.
S23: Buharı teneffüs etmeyiniz.
S24/25: Göz ve deri ile temastan kaçınınız.
S46: Yutma ve içme halinde doktora başvurunuz.
S51: İyi havalandırılmış alanda çalışınız.
 
< Önceki   Sonraki >

ÜRÜN GEZGİNİ

7611 KİRAZ
7611 KİRAZ


37378 ÇAM
37378 ÇAM


3335 KAYIN
3335 KAYIN


FAWORİ PREMİUM SENTETİK BOYA
FAWORİ PREMİUM SENTETİK BOYA


37327 MEŞE
37327 MEŞE


COLOR EXPRES

colorexpres.GIF